Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ardei umpluți sunt extrem buni și gustoși. La noi în familie ardei umpluți mereu au fost făcuți cu sos, dar eu am redus cantitatea de făină din dorința de a fi puțin mai sănătoși. Bunica mea așa îi facea, cu răntaș, și ne plăceau foarte mult. Se fac și de post, înlocuind carnea cu orez și punând și alte legume în compoziție, sunt la fel de gustoși. Dar voi revenii cu o rețetă deoarece merită să îi încercați .

ingrediente 👇 :

  • 700 g carne tocată de porc
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov, 8 ardei
  • 120g orez, puțină apă
  • 1 lingură paprika
  • 1 lingură sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 2 foi de dafin
  • 300ml sos de roșii
  • 1/2 linguriță cimbru
  • făină

Răntaș:

  • 40 ml ulei
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță paprika
  • 300 ml apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare👇 :

Ceapa tocată mărunt, o călim în ulei încins pentru 5-7minute, sau până se înmoaie. Adăugăm paprika și o luăm de pe foc. Într-un bol punem carnea tocată, morcovul ras, orezul, ceapa călită, sare, piper, cimbru.

Amestecăm foarte bine, adăugăm puțină apă ( ajută compoziția după fierbere să nu fie tare, ci aerară). Ardeii curățați de seminte se umple cu compoziția de carne. Se tapetează cu făină . Mie mi-a rămas umplutură, așa ca am făcut-o bile mari și le-am dat prin făină, și le punem în oala cu ardei.

Turnăm sosul de roșii si umplem până sus cu apă. Adăugăm foile de dafin, 1 linguriță de sare( deoarece eu nu am folosit bulion, ci sos de rosii necondimentat). Punem o farfurie deasupra, acoperim cu un capac și fierbam pentru 1 ora jumatate ardeii pe foc mic.

După ce fierb ardeii 1 ora e timpul să facem răntașul: Într-o oala încingem uleiul, în care rumenim făină pentru 1 minute. Punem paprika, amestecam bine și turnăm apa. Sărăm și piperăm puțin.

Mai fierbem pentru 2 minute , după care adăugăm peste ardei și mai lăsăm sa fiarbă împreună aprox 20 min( sau până fierb 1 ora jumătate in total). Servim ardei cu smântână ! Poftă bună!

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️: