Chiftele din carne de porc
Chiftelele din carne de porc pot fi gasite pe orice masa festiva sau platouri cu aperitive, fiind extrem de iubite de noi toti. Acestea putand fi servite atat calde cat si reci.
Cu totii adoram niste chiftele rumene la exterior, dar totodata moi la interior, iar responsabil pentru interiorul lor moale este painea din compozitie.
Ce condimente ar trebui pus in compozitie? simplu, doar sare si piper, nu consider ca ar avea nevoie de alte condimente.
Acestea pot fi consumate ca si aperitiv, in acest caz eu le fac mai micute, sau ca fel principal cu o garnitura alaturi, piure de cartofi sau orice alta garnitura va doriti.
Nu este absolut nimic complicat in pregatirea chiftelelor, dar ca orice alt preparat fiecare gospodina are reteta ei. Iar aceasta este reteta mea, asa cum le face mama mea si cu mine, cel mai probabil nediferind mult de alte retete.
Ingrediente 👇🔽:
- 700g carne tocata de porc
- 2 felii de paine fara coaja
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- 1 ceapa mica
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare 👇:
- Intr-o farfurie inmui feliile de paine in apa, apoi le scurg bine.
- Intr-un bol voi pun carnea tocata, painea inmuiata si rupta marunt, usturoiul razuit pe razatoarea mica(sau dat din presa de usturoi), ceapa data pe razatoarea mica, sare, piper, patrunjelul tocat, ouale.
- Mixez totul foarte bine. Voi adauga si putina apa, acest lucru fiind un mic secret pentru a avea chiftelute fragede.
- Adaugand putină apa in compozitia de chiftele, acestea devin mai aerate si moi.
- Formez chiftele in fuctie de marimea dorita, eu am ales sa le fac mai mici.
- Am folosit o lingurita pentru a doza cantitatea de carne pentru fiecare chiftea, astfel voi acea chiftele de aceeasi marime.
- Le vom praji in ulei bine incins. Apoi le vom scoate pe o farfurie/bol cu servetel de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Pofta buna !