Maioneza de Post | Maioneza vegana Reteta de POST

Maioneza de Post | Maioneza vegana Reteta de POST

Astazi va voi arata cum sa preparati o maioneza de post, o varianta vegana a maionezei traditionale, perfecta pentru zilele de post sau pentru cei care au intoleranta la oua. Aceasta reteta este nu doar gustoasa, dar si foarte simplu de realizat, avand nevoie doar de cateva ingrediente accesibile. Timpul de preparare este rapid, iar maioneza de post poate fi folosita in sandvisuri, ca dressing pentru salate sau chiar in diferite preparate. Haideti sa vedem exact ce ingrediente aveti nevoie si cum sa o preparati!

Ma gasiti si Pe Facebook cu acelasi nume Alina in Bucatarie:

Alina in bucatarie
Alina in bucatarie. 52.994 de aprecieri · 4.816 discută despre asta. Bine ați venit pe pagina mea!😊Abonati-vă si pe canalul meu de YouTube postez rețete noi săptămânal

Ingrediente pentru maioneza de post:

  • 200 ml lapte de soia (este foarte important sa folositi acest tip de lapte pentru reteta)
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite de mustar (pentru un gust mai intens)
  • Zeama de la o jumatate de lamaie (aproximativ 1 lingura)
  • Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare :

Pregatirea ingredientelor:


Primul pas in prepararea maionezei de post este sa aveti toate ingredientele pregatite. Intr-un pahar inalt (ideal un pahar gradat pentru a putea masura cantitatile), puneti laptele de soia. Este esential ca laptele de soia sa fie utilizat exact asa cum este mentionat in reteta, deoarece acesta va ajuta la obtinerea unei maioneze consistente. Laptele de soia este ingredientul care inlocuieste ouale din maioneza clasica, iar textura sa cremoasa este perfecta pentru aceasta reteta.

Adaugarea uleiului si a mustarului:


Peste laptele de soia, adaugati uleiul de floarea soarelui. Uleiul de floarea soarelui este cel mai recomandat pentru aceasta reteta, deoarece are un gust neutru, care nu va modifica aroma finala a maionezei. Dupa ce ati adaugat uleiul, puneti cele doua lingurite de mustar. Mustarul va ajuta la crearea unei texturi mai groase si va da un gust subtil dar placut maionezei de post. Mustarul este un ingredient esential, care adauga si un strop de aciditate, echilibrand perfect gustul final al maionezei.

Condimentarea:


Condimentati amestecul cu sare si piper dupa gust. Eu am adaugat un varf de lingurita de sare, dar va recomand sa ajustati cantitatea de sare in functie de preferintele voastre. De asemenea, piperul este optional; daca doriti sa adaugati un plus de aroma, adaugati cateva cristale de piper proaspat macinat. Nu uitati ca piperul nu este un ingredient esential, asa ca il puteti omite daca preferati o maioneza mai simpla.

Adaugarea zeamei de lamaie:


Zeama de lamaie este ingredientul care va adauga prospetime maionezei de post. Adaugati aproximativ o lingura de zeama de lamaie pentru un gust mai echilibrat. Zeama de lamaie va oferi o aciditate placuta, asemanatoare cu cea din maioneza traditionala, si va contribui la ingrosarea amestecului.

Amestecarea ingredientelor:


Acum ca aveti toate ingredientele in pahar, este timpul sa incepeti procesul de amestecare. Folositi un blender vertical pentru a combina ingredientele. Puneti mixerul la baza, acoperind complet ingredientele, si porniti-l pe viteza mare. Incepeti prin a mixa in partea de jos a paharului, lasand blenderul sa lucreze pentru cateva secunde. Dupa ce veti observa ca amestecul incepe sa se lege, ridicati usor blenderul in sus, lasandu-l sa continue sa mixeze de jos in sus. Acesta este secretul pentru a obtine o maioneza perfecta, fara ca ingredientele sa se desparta.

Verificarea consistentei:


In aproximativ 30-40 de secunde de mixare, veti observa ca maioneza incepe sa devina mult mai groasa si sa capete consistenta dorita. In acest moment, maioneza de post este gata! Aceasta ar trebui sa aiba o textura ferma, dar cremoasa, asemanatoare cu maioneza clasica, doar ca este complet vegana si fara oua. Daca o preferati mai subtire, adaugati cateva picaturi de lapte de soia sau apa, insa, in general, maioneza de post ar trebui sa aiba o consistenta destul de groasa.

Servire si depozitare:


Maioneza de post este acum gata pentru a fi folosita! O puteti utiliza imediat, fie pentru a o adauga in sandvisuri, fie pentru a o folosi ca dressing pe salate. De asemenea, este perfecta pentru a insoti preparatele din legume sau salatele de vinete, mai ales in perioada postului. Puteti pastra maioneza la frigider, intr-un recipient ermetic, timp de cateva zile, fara probleme.

Sfaturi suplimentare:

  • Daca doriti sa personalizati gustul, adaugati diverse condimente, ierburi proaspete (madar, patrunjel sau busuioc), sau chiar un strop de usturoi prajit pentru un gust mai intens.
  • Aceasta maioneza de post poate fi folosita si in retetele de cartofi sau salate, fiind un inlocuitor excelent pentru maioneza clasica.

Sper ca v-a placut aceasta reteta simpla si rapida pentru maioneza de post! Este o varianta vegana si usor de preparat, care poate fi folosita in multe feluri. Daca ati incercat reteta, nu ezitati sa lasati un comentariu si un like! Si nu uitati sa distribuiti reteta si la prieteni

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️:

Alte retete de post:

Mancare de cartofi | Tocanita de cartofi ‼️ Reteta De POST
Mancarea de cartofi este un preparat traditional, simplu si reconfortant, care aduce pe masa savoarea copilariei si bucuria gusturilor autentice. Cu o combinatie echilibrata de cartofi fragezi, un sos aromat si condimente perfect alese, aceasta reteta cucereste prin simplitate si versatilitate. Este…
Sarmale de post | sarmale cu ciuperci | Reteta de Post
Ingrediente: * 200g ciuperci * 200g orez * 1 varză mică ( 1.3kg a avut a mea) * 2 cepe * 2 morcovi * 1/2 ardei * 350ml bulion/ sos de roșii * apă * sare * piper * 2 foi de dafin * 1 lingură boia * 1 crenguța cimbru * 1 linguriță cimbru uscat Mod de preparare : Pregatirea verzei…
Cartofi taranesti | De Post
Acesti cartofi sunt perfecti ca garnitura pentru fripturi sau gratar, dar pot fi si un fel principal delicios, mai ales in perioada postului. Cei care nu sunt in post pot adauga branza de burduf pentru un gust cu totul special. Se prepara usor si sunt extrem de aromati datorita combinatiei