Mancare de spanac

Mancare de spanac

Descopera savoarea unei retete simple si delicioase, perfecta pentru momentele cand iti doresti ceva rapid, sanatos si plin de gust! Mancarea de spanac cu sos bechamel este un preparat cremos si aromat, ideal pentru o masa de zi cu zi. Cu doar cateva ingrediente accesibile – spanac proaspat, usturoi, lapte si unt – poti pregati o masa completa in doar 15 minute. Acest fel de mancare se potriveste perfect cu o felie de paine proaspata sau un ou ochi, dar si cu mamaliguta, pentru o experienta culinara traditionala. Usor de preparat si plin de savoare, acest preparat va aduce o raza de lumina in fiecare masa!

Ingrediente:

  • 500g frunze verzi (250g congelate)

Sos alb cu arome:

  • 1 lingură grăsime
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pudră albă
  • 2-3 bucăți mici de arome
  • 500ml lapte
  • sare
  • piper
  • 2 foi mici
  • 1/2 linguriță condiment brun

Pregatirea Spanacului

Incepe prin a pune o cantitate generoasa de apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, adauga spanacul proaspat, presand-l usor cu o lingura de lemn pentru a-l impinge sub apa. Lasati-l sa fiarba pentru un maxim de doua minute, deoarece spanacul nu necesita mult timp de fierbere. Dupa ce s-a fiert, scoate-l din apa si pune-l intr-o strecuratoare sau sita. Apasa-l cu o lingura de lemn pentru a ajuta la scurgerea excesului de apa si lasa-l la scurs aproximativ 10 minute. Dupa ce s-a scurs complet, pune-l pe un tocator si taie-l marunt sau lasandu-l usor mai mare, in functie de preferintele tale.

Alina in bucatarie
Alina in bucatarie. 52.988 de aprecieri · 4.816 discută despre asta. Bine ați venit pe pagina mea!😊Abonati-vă si pe canalul meu de YouTube postez rețete noi săptămânal

Prepararea Sosului Bechamel

Intr-o cratita, adauga o lingura de ulei si o bucata de unt, apoi pune cratita pe foc mediu. Cand uleiul si untul sunt incalzite, adauga cei trei catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi. Este important ca uleiul si untul sa nu fie prea fierbinti atunci cand pui usturoiul, pentru ca aroma sa se infuzeze treptat. Lasa usturoiul sa se gateasca pe foc mic timp de aproximativ un minut, pana cand isi elibereaza aroma.

Adauga apoi cele doua linguri de faina si gateste-le pentru inca un minut, amestecand constant, pana cand mirosul de faina cruda dispare. Dupa acest timp, incepe sa adaugi treptat laptele, amestecand continuu cu o lingura de lemn sau un tel pentru a preveni formarea cocoloaselor. Continua sa adaugi laptele in cantitati mici, amestecand constant, pana cand sosul ajunge la consistenta dorita, dens si cremos.

Condimentarea Sosului

Odata ce sosul a ajuns la consistenta dorita, adauga cele doua foi de dafin, nucsoara (daca o folosesti), sare si piper dupa gust. Amesteca bine si lasa sosul sa fiarba pe foc mediu, amestecand constant pentru a preveni formarea de cocoloase. Cand sosul incepe sa fiarba, lasa-l sa fiarba inca doua minute pentru a se ingrosa usor.

Adaugarea Spanacului in Sos

Dupa ce sosul s-a ingrosat frumos, adauga spanacul tocat. Amesteca bine pentru a incorpora spanacul in sosul bechamel. Lasati compozitia sa fiarba impreuna inca doua sau trei minute, astfel incat aromele sa se imbine perfect.

Servirea Mancarii de Spanac

Odata ce mancarea este gata, opreste focul si lasa preparatul sa se raceasca putin inainte de a-l servi. Mancarea de spanac cu sos bechamel este o reteta simpla, dar delicioasa, care poate fi servita alaturi de o felie de paine proaspata, un ou ochi sau chiar cu mamaliguta. Este un preparat versatil, usor de preparat si perfect pentru o masa sanatoasa si rapida.

Sper ca v-a placut aceasta reteta si ca o veti incerca! Daca o pregatiti, nu ezitati sa o distribuiti si la prieteni. Pofta buna!

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️: