Ostropel de pui, reteta traditionala

Ostropel de pui, reteta traditionala

Ostropelul de pui este un preparat traditional extrem de popular si de indragit de mulți dintre noi.

Este o mancare rapida, cu ingrediente putine, care poate fi versatila, putand fi servita cu diferite garnituri.

Se poate folosii ce bucati de pui doriti.Eu de obicei tai un pui, si din acesta folosesc pulpele si aripile, in general carne cu os, acesta da un gust deosebit ostropelului.

Nu folosesc piept de pui, dar nu ar fi nimic gresit daca l-ati folosi. Este nevoie de o cantitate mai mare de usturoi, iar acest lucru ii da o aroma tare buna ostropelului.

Cu mamaliga dar si muraturi alaturi merge de minune, insa este delicios si cu un piure de cartofi cremos.

La noi în familie ostropelul este pregatit fregvent, fiind apreciat de la mic la mare.

De ce nu incerci si tu rețeta aceasta? Iar daca o incerci, mi-ar plăcea sa imi lasi un comentariu cu parere ta!

Ingrediente👇

  • 800g carne de pui
  • 400ml suc de rosii/bulion
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura untura(opțional)
  • 1 pahar mic de apa

Mod de preparare👇

  1. Incing uleiul intr-o cratita si rumenenesc bucatile de pui pe toate partile pentru 8-10 minute, pe foc iute, sau pana cand acestea au o crusta rumena, condimentez cu sare și piper dupa gust
  2. Cat timp carnea se rumeneste am tocat marunt ceapa si usturoiul.
  3. Cand bucatile de carne s-au rumenit frumos le voi scoate deoparte.
  4. In aceeasi cratita, in ce am rumenit carnea, voi pune untura. Rumenesc ceapa pentru 5-7 minute, sau pana aceasta se inmoaie si devine translucie usor rumena.
  5. Apoi adaug usturoiul, calesc pentru maxim 1 minut, urmand sa pun sosul de roșii dar si apa. Condimentez cu sare și piper, pun si cimbrul uscat, amestec totul bine.
  6. Voi repune bucățile de pui in cratita, pun capacul si aduc la punctul de fierbere.
  7. Cand incepe totul să fiarba trag focul mic, las sa fiarba pentru 30 de minute, cu capac.
  8. Inainte de a lua de pe foc adaug si o mana generoasa de patrunjel verde tocat

Poate fi servit cu piure de cartofi, mamaliga sau chiar cu paste fierte.

Reteta video pas cu pas o gasiti mai jos⬇️:

Alte retete:

Tocanita de vita cu cartofi
Aceasta mancare de cartofi cu carne este un preparat traditional, savuros si reconfortant, perfect pentru zilele reci. Cu arome delicate de cimbru, usturoi si ceapa caramelizata, fiecare imbucatura aduce un gust bogat si consistent, datorita sosului fin, ingrosat natural cu faina si pasta de rosii.…
Ciorba de Perisoare
Ciorba de perisoare este atat de populara si totusi se face in foarte multe feluri, dupa cum zice un proverb popular, “cate bordeie atatea obiceie”. Daca cumva ati crede ca doar la noi se face aceasta ciorba, va inselati, ea poate fi gasita si la vecini nostrii ucrainieni, bulgari sau
Chiftele din carne de porc
Chiftelele din carne de porc pot fi gasite pe orice masa festiva sau platouri cu aperitive, fiind extrem de iubite de noi toti. Acestea putand fi servite atat calde cat si reci. Cu totii adoram niste chiftele rumene la exterior, dar totodata moi la interior, iar responsabil pentru interiorul lor
Langosi simpli cu smantana si cascaval sau umpluti cu sunca
Aceasta este reteta traditional ungureasca de langosi simpli, cu usturoi, smantana si cascaval, dar si cei umpluti:cu sunca/brânză de burduf/varza calita/cabanos. Eu sunt din zona Ardelului, unde influenta maghiara isi spune cuvantul, am crescut cu acesti langosi absolut deliciosi. Imi aduc aminte…