Papricas de Pui

Papricas de Pui

Papricasul de pui este un preparat din bucataria maghiara, extrem de gustos facut din bucati de carne de pui intru-un sos cremos de smantana. In mod traditional papricasul are si galuste din faina, insa eu nu pun, il preferam fara ele.

Papricasul de pui este o mancare extrem de populara , mai ales in  zona Ardealului. Se face in multe feluri, iar eu vreau să va prezint reteta mamei mele, cea pe care eu incerc sa o fac exact cum o facea mama in copilărie, deoarece imi place extrem de mult.

Va las reteta si modul de preparare mai jos 👇:

Ingrediente ⬇️:

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei
  • 1 kg pulpe superioare fara piele
  • 1 lingurita  rasa sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura paprika
  • apa

Sos:

  • 200 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita patrunjel
  • putin lapte
Alina in bucatarie
Alina in bucatarie. 52.988 de aprecieri · 4.816 discută despre asta. Bine ați venit pe pagina mea!😊Abonati-vă si pe canalul meu de YouTube postez rețete noi săptămânal

Mod de preparare ⬇️:

  1. Incing uleiul si voi calim ceapa tocata marunt pentru cateva minute,7-8 minute, sau pana cand aceasta se inmoaie si devine translucie. poi adăugăm usturoiul tăiat mărunt și mai călim împreună câteva minute.
  2. Cand s-a calit ceapa voi bune boiaua, amestec bine, apoi punem si  pulpele/bucatile de carne de pui. Amestec usor totul, pun si putina apa. Voi condimenta cu sare si piper.
  3. Acoper oala cu un capac si las sa se gateasca totul pentru 5 minute. Apoi turn apa cat sa acopere carnea( dar nu mai mult). Amestec usor, pun din nou capacul, trag focul mi și las sa fiarba totul pentru 35-40 minute, sau pana cand carnea este facuta.
  4. Cum facem sosul de smantana: intru-un bol pun smantana, o amestec bine si adaug putin lapte(daca este mai tare smantana sa o diluez putin). Apoi pun faina si patrunjelul, amestec totul bine, dupa care turn cate putin lapte cat ajung la consistenta unei smantani lichide. Aveti grija sa nu fie cocoloase, amestecati cu un tel mic.
  5. Cand carnea este bine fiarta, dupa aproximativ 40 miute, pot turna sosul de smantana  peste carne. Amestec totul usor cu o lingura si mai las sa fiarba cateva minute sau pana se ingroasa sosul.
  6. Eu de aceasta data am servit papricasul cu mamaliguta, insa merge de minune cu piure de cartofi sau chiar peste paste fierte.

Pofta buna!

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️:

Ciorba de Perisoare
Ciorba de perisoare este atat de populara si totusi se face in foarte multe feluri, dupa cum zice un proverb popular, “cate bordeie atatea obiceie”. Daca cumva ati crede ca doar la noi se face aceasta ciorba, va inselati, ea poate fi gasita si la vecini nostrii ucrainieni, bulgari sau
Ardei umpluti
Ardei umpluți sunt extrem buni și gustoși. La noi în familie ardei umpluți mereu au fost făcuți cu sos, dar eu am redus cantitatea de făină din dorința de a fi puțin mai sănătoși. Bunica mea așa îi facea, cu răntaș, și ne plăceau foarte mult. Se fac și de
Pui la tigaie cu sos de lamaie / chicken Francaise
Aceasta reteta de pui la tigaie cu sos de lamaie, cunoscuta si sub numele de Chicken Francaise, este un fel de mancare deliciosa si rafinata. Bucatile fragede de piept de pui sunt acoperite cu un strat usor de faina si ou, prajite pana devin aurii, apoi scaldate intr-un sos bogat