Spaghete Carbonara
Spaghetele Carbonara, în rețeta originala se face cu ou crud și parmezan, nu se pune smântână de gătit. Eu am încercat ambele variante: și cu smântână și fără , dar sincer noua ne place mai mult cu smântână, e mai gustos, sau cel puțin noi așa preferăm. Iar eu vă prezint varianta noastră de Spaghete Carbonara cu smântână de gătit, așa cum le știm și le mâncăm de ani buni. Sper sa vă placă această variantă și să încercați, cu siguranță nu vă va parea rău. Pentru 2 porții generoase aveți nevoie de
Ingrediente👇:
- 250g spaghete
- 200g bacon/pancetta
- 1 lingură sare
- 1 gălbenuș
- 200ml smântână de gătit
- 2linguri de parmezan ras
- 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat, puțin ulei
Mod de preparare 👇:
Punem la fiert apă, când începe sa fiarbă apa, punem sarea și pastele. Le fierbem cu 4 minute mai puțin decât instructiunile de pe ambalaj. Între timp, într-o tigaie încingem uleiul și prăjim baconul. Când e prăjit, punem piperul și amestecăm bine. Scurgem pastele și le adăugăm peste bacon ul prăjit. Amestecam bine, apoi punem smântână. Focul trebuie să fie tare. Când începe să fiarbă, lăsăm sa fiarbă pentru 3-4 minute amestecând regulat. După, adăugăm gălbenușul și amestecam viguros- mai lăsăm 2 minute pe foc. Adăugăm parmezanul ras, si amestecam bine și luam de pe foc. Servim imediat! Pofta buna!