Pilaf de orez cu carne de porc

Pilaf de orez cu carne de porc

Pilaf cu carne de porc si orez este un fel de mancare cu arome bogate si consistenta imbietoare. Bucati suculente de carne de porc se imbina armonios cu boburile pufoase de orez, creand un amestec delicios. Aromele calde si piperate ale carnii, impreuna cu savoarea legumelor, se regasesc in fiecare inghititura.

Ceapa aurie, morcovul dulce si ardeiul gras adauga o textura crocanta si o nota de dulceag in acest fel de mancare reconfortant. Usturoiul aduce o nuanta usor picanta, consolidand caracterul aromatic al preparatului.

Foi de dafin si cimbrul completeaza profilul de arome, oferind pilafului o nota usor rustica si plina de profunzime. Sarea si piperul, ajustate dupa gust, imbraca fiecare ingredient intr-un dans echilibrat de gusturi.

Pilaf-ul, gatit cu grija si atentie, devine un fel de mancare care incanta simturile si ofera o experienta culinara memorabila. Servit proaspat si cald, pilaf cu carne de porc si orez este o alegere perfecta pentru o masa reconfortanta in familie sau pentru a impresiona invitatii cu aroma sa imbietoare.

Ingrediente:

  • 600-700g carne de porc(cotlet/pulpă)
  • 300g orez • 900ml apă + apă pentru fiert carnea
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras( roșu/verde)
  • 2 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare și piper
  • 1/2 linguriță cimbru

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️: