Prajitura Petre Roman

Prajitura Petre Roman

Prajitura  Petre Roman imbina arome si texturi diverse pentru a crea o experienta gustativa de neuitat. Inceputul consta intr-un blat pufos, format din oua, faina, nuca macinata, zahar, praf de copt si un strop de sare, captand atentia cu fiecare strat.

Urmatorul strat aduce o crema catifelata, realizata cu lapte, amidon de porumb, zahar, galbenusuri si esenta de vanilie, completata de unt pentru o consistenta fina si bogata. Peste toate acestea, se asterne o delicioasa crema de zahar ars, cu zahar caramelizat care adauga o nota intensa si dulce.

La final, prajitura Petere Roman este incununata de o bezea aerata, pregatita din albusuri, zahar si zeama de lamaie, oferind o crusta crocanta si o dulceata subtila. Cu fiecare muscatura, aceasta prajitura devine o calatorie culinara plina de savoare si rafinament.

Ingrediente

Creme:

  • 500ml lapte
  • 50g amidon de porumb
  • 180g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200g unt

Blat:

  • 8 oua
  • 120g faina
  • 120g nuca macinata
  • 150g zahar
  • 5g praf de copt
  • un praf de sare

Crema de zahar ars:

  • 3 boluri cu cate 4 linguri de zahar fiecare

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 120g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️: