Rulada Ferrero Rocher
Rulada Ferrero Rocher imbina cu mestesug pasiunea pentru ciocolata si eleganta deserturilor, oferind o experienta culinara deosebita. Cu un blat pufoș și o crema catifelata, acest desert rafinat se distinge prin arome bogate și texturi delicioase. Fiecare muscatura dezvaluie o combinatie perfecta intre ciocolata intensa si crocantul inconfundabil al nucilor, oferind o calatorie gustativa captivanta. Rulada Ferrero Rocher reprezinta o expresie autentica a luxului si rafinamentului in lumea deserturilor, perfecta pentru a satisface dorintele celor mai pretentioase papile gustative.
Imbinati pasiunea pentru ciocolata si eleganta deserturilor cu Rulada Ferrero Rocher, un deliciu rafinat pregatit pentru a va incanta simturile. Cu un blat pufos si o crema catifelata, aceasta rulada reprezinta o experienta culinara inconfundabila.
Ingrediente
Blat
- 5 Oua
- 150g zahar
- 120 g faina
- 2 linguri cacao
- 150 g alune de padure
Crema
- 300 g mascarpone
- 250 g Nutella
Glazura
- 130 ml smantana de gatit
- 200g ciocolata cu lapte(sau cea preferata de fiecare)
- 50 g alune de padure(nuci)
10-15 paraline Ferrero Rocher
Pregatirea Blatului
Intr-un bol incapator, puneti cinci oua impreuna cu un praf de sare si bateti-le cu mixerul la viteza maxima timp de 2-3 minute, pana cand isi dubleaza volumul. Adaugati apoi zaharul in transe, mixand bine timp de doua minute dupa fiecare transa. Dupa ce ati incorporat tot zaharul, mixati din nou compozitia pentru inca doua minute.
Cerneti ingredientele uscate – faina si cacaoa – si adaugati-le treptat in compozitie. Folosind o spatula, incorporati-le cu miscari largi, avand grija sa nu amestecati prea mult. Adaugati apoi nuca macinata si amestecati usor pana se omogenizeaza complet. Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti tava.
Turnarea Blatului in Tava
Pentru aceasta rulada, va recomand o tava de aproximativ 32 x 42 cm, tapetata cu hartie de copt. Turnati compozitia in tava si distribuiti-o uniform pe toata suprafata, netezind-o cu grija. Daca va plac retetele mele si doriti sa vedeti mai multe, nu ezitati sa va abonati la canalul meu de YouTube! Acum, dati tava la cuptorul preincalzit si coaceti blatul timp de 12 minute, pana trece testul scobitorii.
Rularea Blatului
Dupa ce blatul este copt, scoateti-l din cuptor si lasati-l cateva minute sa se racoreasca. Transferati-l pe o carpa de bucatarie curata si, cu atentie, desprindeti hartia de copt de pe el. Rulati blatul strans in carpa, incepand de la latura cea mai lata, pentru a-si pastra forma cilindrica. Daca doriti, carpa poate fi usor umezita pentru a mentine flexibilitatea blatului. Lasati-l rulat pentru aproximativ o ora, pana cand este complet racit.
Pregatirea Cremei
In timp ce blatul se raceste, pregatiti crema simpla si delicioasa. Intr-un bol incapator, puneti mascarpone si Nutella si amestecati-le bine, preferabil cu un mixer, pentru o textura fina si ferma. Crema este gata dupa aproximativ doua minute de mixare si arata minunat! Lasati o mica parte de crema deoparte pentru decorarea finala a ruladei.
Montarea Ruladei
Desfaceti blatul racit din carpa de bucatarie si distribuiti uniform crema pe toata suprafata acestuia, folosind o spatula de patiserie sau o lingura. Optional, presarati un strat generos de nuca macinata, care va adauga un plus de gust. De-a lungul laturii late a blatului, asezati un rand de praline Ferrero Rocher, lasand aproximativ 2 cm de margine. Rulati cu grija, fara a strange prea tare, si dati rulada la frigider pentru cel putin o ora.
Prepararea Glazurii
Pentru glazura, aveti nevoie de alune de padure tocate fin si de o ciocolata de calitate, cu lapte. Incalziti smantana pentru gatit pana aproape de punctul de fierbere, apoi turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucati si lasati-o asa timp de 5 minute, pentru a permite ciocolatei sa se topeasca. Amestecati cu telul, adaugand si alunele tocate, pentru a obtine o glazura omogena si lucioasa. Lasati-o cateva minute sa se racoreasca.
Glasarea Ruladei
Scoateti rulada de la frigider si asezati-o pe un gratar, astfel incat excesul de glazura sa se scurga. Turnati glazura uniform peste rulada, iar daca este nevoie, distribuiti-o si la capete folosind o lingura. Puneti rulada inapoi la frigider pentru minim 6 ore, iar pentru cele mai bune rezultate, lasati-o peste noapte pentru a se intari si a-si intensifica aromele.
Decorarea si Servirea Ruladei
A doua zi, glazura va fi intarita frumos. Taiati capetele ruladei pentru un aspect mai ingrijit. Folosind crema pastrata, decorati rulada cu un posh, aplicand mici "moturi" din loc in loc, pe care puteti aseza cate o jumatate de pralina Ferrero Rocher. Rulada Ferrero Rocher este acum gata de servit, avand un aspect festiv si un gust inegalabil, care va cuceri orice invitat!
Aceasta rulada Ferrero Rocher este un desert special, perfect pentru momente deosebite. Pe langa aspectul deosebit, are o aroma bogata, intensa de ciocolata si alune, fiind un adevarat deliciu pentru oricine o incearca.
Daca va place reteta prajiturii Ferrero Rocher, nu ezitati sa o distribuiti si la prieteni!