Rulada Ferrero Rocher

Rulada Ferrero Rocher


Rulada Ferrero Rocher imbina cu mestesug pasiunea pentru ciocolata si eleganta deserturilor, oferind o experienta culinara deosebita. Cu un blat pufoș și o crema catifelata, acest desert rafinat se distinge prin arome bogate și texturi delicioase. Fiecare muscatura dezvaluie o combinatie perfecta intre ciocolata intensa si crocantul inconfundabil al nucilor, oferind o calatorie gustativa captivanta. Rulada Ferrero Rocher reprezinta o expresie autentica a luxului si rafinamentului in lumea deserturilor, perfecta pentru a satisface dorintele celor mai pretentioase papile gustative.

Imbinati pasiunea pentru ciocolata si eleganta deserturilor cu Rulada Ferrero Rocher, un deliciu rafinat pregatit pentru a va incanta simturile. Cu un blat pufos si o crema catifelata, aceasta rulada reprezinta o experienta culinara inconfundabila.

Ingrediente

Blat

  • 5 Oua
  • 150g zahar
  • 120 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 g alune de padure

Crema

  • 300 g mascarpone
  • 250 g Nutella

Glazura

  • 130 ml smantana de gatit
  • 200g ciocolata cu lapte(sau cea preferata de fiecare)
  • 50 g alune de padure(nuci)

10-15 paraline Ferrero Rocher

Pregatirea Blatului

Intr-un bol incapator, puneti cinci oua impreuna cu un praf de sare si bateti-le cu mixerul la viteza maxima timp de 2-3 minute, pana cand isi dubleaza volumul. Adaugati apoi zaharul in transe, mixand bine timp de doua minute dupa fiecare transa. Dupa ce ati incorporat tot zaharul, mixati din nou compozitia pentru inca doua minute.

Cerneti ingredientele uscate – faina si cacaoa – si adaugati-le treptat in compozitie. Folosind o spatula, incorporati-le cu miscari largi, avand grija sa nu amestecati prea mult. Adaugati apoi nuca macinata si amestecati usor pana se omogenizeaza complet. Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti tava.

Turnarea Blatului in Tava

Pentru aceasta rulada, va recomand o tava de aproximativ 32 x 42 cm, tapetata cu hartie de copt. Turnati compozitia in tava si distribuiti-o uniform pe toata suprafata, netezind-o cu grija. Daca va plac retetele mele si doriti sa vedeti mai multe, nu ezitati sa va abonati la canalul meu de YouTube! Acum, dati tava la cuptorul preincalzit si coaceti blatul timp de 12 minute, pana trece testul scobitorii.

Rularea Blatului

Dupa ce blatul este copt, scoateti-l din cuptor si lasati-l cateva minute sa se racoreasca. Transferati-l pe o carpa de bucatarie curata si, cu atentie, desprindeti hartia de copt de pe el. Rulati blatul strans in carpa, incepand de la latura cea mai lata, pentru a-si pastra forma cilindrica. Daca doriti, carpa poate fi usor umezita pentru a mentine flexibilitatea blatului. Lasati-l rulat pentru aproximativ o ora, pana cand este complet racit.

Pregatirea Cremei

In timp ce blatul se raceste, pregatiti crema simpla si delicioasa. Intr-un bol incapator, puneti mascarpone si Nutella si amestecati-le bine, preferabil cu un mixer, pentru o textura fina si ferma. Crema este gata dupa aproximativ doua minute de mixare si arata minunat! Lasati o mica parte de crema deoparte pentru decorarea finala a ruladei.

Montarea Ruladei

Desfaceti blatul racit din carpa de bucatarie si distribuiti uniform crema pe toata suprafata acestuia, folosind o spatula de patiserie sau o lingura. Optional, presarati un strat generos de nuca macinata, care va adauga un plus de gust. De-a lungul laturii late a blatului, asezati un rand de praline Ferrero Rocher, lasand aproximativ 2 cm de margine. Rulati cu grija, fara a strange prea tare, si dati rulada la frigider pentru cel putin o ora.

Prepararea Glazurii

Pentru glazura, aveti nevoie de alune de padure tocate fin si de o ciocolata de calitate, cu lapte. Incalziti smantana pentru gatit pana aproape de punctul de fierbere, apoi turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucati si lasati-o asa timp de 5 minute, pentru a permite ciocolatei sa se topeasca. Amestecati cu telul, adaugand si alunele tocate, pentru a obtine o glazura omogena si lucioasa. Lasati-o cateva minute sa se racoreasca.

Glasarea Ruladei

Scoateti rulada de la frigider si asezati-o pe un gratar, astfel incat excesul de glazura sa se scurga. Turnati glazura uniform peste rulada, iar daca este nevoie, distribuiti-o si la capete folosind o lingura. Puneti rulada inapoi la frigider pentru minim 6 ore, iar pentru cele mai bune rezultate, lasati-o peste noapte pentru a se intari si a-si intensifica aromele.

Decorarea si Servirea Ruladei

A doua zi, glazura va fi intarita frumos. Taiati capetele ruladei pentru un aspect mai ingrijit. Folosind crema pastrata, decorati rulada cu un posh, aplicand mici "moturi" din loc in loc, pe care puteti aseza cate o jumatate de pralina Ferrero Rocher. Rulada Ferrero Rocher este acum gata de servit, avand un aspect festiv si un gust inegalabil, care va cuceri orice invitat!

Aceasta rulada Ferrero Rocher este un desert special, perfect pentru momente deosebite. Pe langa aspectul deosebit, are o aroma bogata, intensa de ciocolata si alune, fiind un adevarat deliciu pentru oricine o incearca.

Daca va place reteta prajiturii Ferrero Rocher, nu ezitati sa o distribuiti si la prieteni!

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️:

Alte retete de Prajituri:

Prajitura Negresa, reteta veche asa cum facea bunica mea
Reteta de astazi este una de negresa, dar nu orice negresa, ci una pe care bunica mea o facea cu drag, o reteta veche, traditionala, care aduce aminte de copilarie si de momentele petrecute la casa bunicilor. Aceasta prajitura era preferata mea atunci cand eram mica si, de fiecare data
Chec cu banane
Acest chec de banane, sau banana bread, este o reteta rapida si foarte simpla, dar extrem de gustoasa. Este ideal pentru zilele in care iti doresti un desert aromat si putin mai sanatos, folosind bananele foarte coapte, care altfel ar ajunge la cosul de gunoi. Aceasta reteta este o solutie
Prajitura Bounty
Prajitura Bounty este un desert divin, care aduce impreuna crema fina de cocos, un blat pufos de cacao si o glazura de ciocolata seducatoare. Cu fiecare inghititura, vei descoperi o combinatie perfecta de arome care iti vor incanta simturile si iti vor aduce zambetul pe buze. Este un desert potrivit
Prajitura Snikers
Prajitura Snickers este un desert delicios, inspirat de celebrul baton de ciocolata cu acelasi nume. Este o combinatie perfecta de arome si texturi: un blat pufos cu nuci, acoperit cu o crema fina de caramel cu alune, si doua straturi de glazura delicioasa – una de ciocolata alba si una de
Prajitura Craiasa Zapezii
Prajitura Craiasa Zapezii este un desert minunat, care impresionează nu doar prin aspectul său, dar și prin gustul deosebit. Aceasta se compune dintr-un blat pufoșel pe bază de albușuri, un strat de biscuiți înmuiați în lapte, cremă fină de vanilie, cremă de ciocolată și un strat final de frișcă, to…