Salata de conopida cu maioneza si usturoi🧄 | reteta rapida

Salata de conopida cu maioneza si usturoi🧄 | reteta rapida

Salata de conopida cu maioneza de post si usturoi este un preparat delicios, usor de pregatit si foarte versatil. Este ideala atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru cele festive, avand un gust echilibrat si o textura cremoasa. Reteta este simpla, economica si necesita doar cateva ingrediente de baza. Conopida fiarta la aburi isi pastreaza vitaminele si gustul delicat, completandu-se perfect cu maioneza de post si aroma subtila de usturoi.

Aceasta salata poate fi servita imediat sau racita pentru o experienta si mai intensa a aromelor. Este o alegere excelenta pentru oricine apreciaza preparatele usoare, sanatoase si pline de savoare.

Ingrediente⬇️:

  • 1 conopidă
  • 1 cătel de usturoi
  • sare
  • piper

Maioneza

Pentru maioneza de post aveti reteta aici ⬇️:

Maioneza de Post | Maioneza vegana Reteta de POST
Astazi va voi arata cum sa preparati o maioneza de post, o varianta vegana a maionezei traditionale, perfecta pentru zilele de post sau pentru cei care au intoleranta la oua. Aceasta reteta este nu doar gustoasa, dar si foarte simplu de realizat, avand nevoie doar de cateva ingrediente accesibile. T…

Etapa 1: Pregatirea conopidei


Pentru a incepe prepararea salatei de conopida, primul pas este sa pregatim leguma principala. Conopida trebuie curatata de frunze, iar pentru aceasta, asezati conopida cu cotorul in sus. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, taiati conopida in buchete potrivite. Este important sa lucrati cu grija, deoarece primele buchete pot fi mai greu de desprins, dar odata ce incepeti, restul se vor rupe cu usurinta.

Ma gasiti si Pe Facebook cu acelasi nume Alina in Bucatarie:

Alina in bucatarie
Alina in bucatarie. 53.052 de aprecieri · 3.920 discută despre asta. Bine ați venit pe pagina mea!😊Abonati-vă si pe canalul meu de YouTube postez rețete noi săptămânal

Pentru aceasta reteta de salata de conopida, fierberea pe aburi este cea mai recomandata metoda, deoarece leguma isi pastreaza vitaminele si nu retine apa in exces. Puneti o oala cu apa la fiert, iar cand aceasta ajunge la punctul de clocotire, asezati deasupra o sita in care ati pus buchetelele de conopida. Acoperiti cu un capac si lasati conopida sa se inmoaie la aburi timp de 7-8 minute. Daca nu aveti o sita, puteti fierbe conopida direct in apa clocotita timp de 4-5 minute. Conopida este gata cand furculita intra cu usurinta in buchetele. Lasati conopida sa se raceasca timp de aproximativ 10 minute, astfel incat sa fie pregatita pentru pasul urmator.

Etapa 2: Prepararea maionezei

Pentru maioneza de post aveti reteta aici ⬇️

Maioneza de Post | Maioneza vegana Reteta de POST
Astazi va voi arata cum sa preparati o maioneza de post, o varianta vegana a maionezei traditionale, perfecta pentru zilele de post sau pentru cei care au intoleranta la oua. Aceasta reteta este nu doar gustoasa, dar si foarte simplu de realizat, avand nevoie doar de cateva ingrediente accesibile. T…

Etapa 3: Adaugarea usturoiului


Usturoiul adauga aroma inconfundabila acestei salate de conopida. Folositi unul sau doi catei de usturoi, in functie de intensitatea gustului dorit. Dati usturoiul prin presa sau tocati-l foarte marunt si adaugati-l in bolul cu maioneza. Eu prefer sa folosesc un singur catel pentru un gust subtil, dar puteti ajusta cantitatea in functie de preferinte.

Etapa 4: Zdrobirea conopidei


Dupa ce conopida s-a racit suficient, treceti la zdrobirea acesteia. Folositi o furculita pentru a pisa fiecare buchetel. In functie de textura dorita, puteti opta sa o lasati mai mare sau sa o zdrobiti foarte fin. Eu prefer o textura fina, asa ca zdrobesc conopida complet, asigurandu-ma ca fiecare buchetel este bine maruntit.

Etapa 5: Asamblarea salatei de conopida


Puneti conopida zdrobita intr-un bol mare si turnati deasupra maioneza cu usturoi. Adaugati sare si piper proaspat macinat dupa gust. Daca doriti, puteti adauga si putina zeama de lamaie pentru a intensifica aromele. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecati bine salata de conopida pana cand toate ingredientele se omogenizeaza perfect.

Etapa 6: Racirea si servirea


Desi salata de conopida poate fi consumata imediat, este de preferat sa o lasati la frigider pentru o ora sau doua inainte de servire. Aceasta etapa ajuta aromele sa se dezvolte complet, oferindu-i un gust si mai savuros.

Aceasta reteta de salata de conopida este ideala pentru mesele rapide, dar si pentru cele festive, fiind un preparat gustos, economic si usor de facut. Sper ca acest ghid detaliat v-a fost de ajutor si ca veti incerca aceasta salata de conopida delicioasa!Nu uitati sa o distribuiti si la prietetni .

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️:

Alte retete de post:

Mancare de cartofi | Tocanita de cartofi ‼️ Reteta De POST
Mancarea de cartofi este un preparat traditional, simplu si reconfortant, care aduce pe masa savoarea copilariei si bucuria gusturilor autentice. Cu o combinatie echilibrata de cartofi fragezi, un sos aromat si condimente perfect alese, aceasta reteta cucereste prin simplitate si versatilitate. Este…
Sarmale de post | sarmale cu ciuperci | Reteta de Post
Ingrediente: * 200g ciuperci * 200g orez * 1 varză mică ( 1.3kg a avut a mea) * 2 cepe * 2 morcovi * 1/2 ardei * 350ml bulion/ sos de roșii * apă * sare * piper * 2 foi de dafin * 1 lingură boia * 1 crenguța cimbru * 1 linguriță cimbru uscat Mod de preparare : Pregatirea verzei…
Cartofi taranesti | De Post
Acesti cartofi sunt perfecti ca garnitura pentru fripturi sau gratar, dar pot fi si un fel principal delicios, mai ales in perioada postului. Cei care nu sunt in post pot adauga branza de burduf pentru un gust cu totul special. Se prepara usor si sunt extrem de aromati datorita combinatiei
Maioneza de Post | Maioneza vegana Reteta de POST
Astazi va voi arata cum sa preparati o maioneza de post, o varianta vegana a maionezei traditionale, perfecta pentru zilele de post sau pentru cei care au intoleranta la oua. Aceasta reteta este nu doar gustoasa, dar si foarte simplu de realizat, avand nevoie doar de cateva ingrediente accesibile. T…