Snitele de pui

Snitele de pui


Snitelurile de pui crocante sunt o delicioasă încântare pentru papilele gustative, gata să ofere o experiență culinară savuroasă. În această rețetă simplă, pieptul de pui este transformat în bucatele suculente, bătute ușor pentru a le păstra textura și umiditatea. Fiecare snitel de pui reprezintă o simfonie de arome și texturi, un prilej de a te bucura de o masă savuroasă.

Ingrediente 👇🔽:

  • 500g piept de pui
  • 3 ouă, sare, piper
  • paprika
  • 1 linguriță pătrunjel uscat
  • 250g pezmet
  • 3 linguri făină

Mod de preparare 👇:

feliem pieptul de pui, eu îl am gata bucăți, așa voi trece direct să îl bat. Batem ușor pieptul de pui( eu prefer așa, nu foarte subțire). Condimentăm pe ambele părți cu puțina sare, piper și paprika. Vom condimenta puțin deoarece vom condimenta și compoziția de ouă si pezmetul. Într-un bol batem ouăle cu 1/3 linguriță sare, 1/4 linguriță piper și 1/4  linguriță paprika. Adăugăm făină peste ouă, amestecăm bine, apoi adăugăm și puțină apă și batem până nu sunt cocoloașe. Dorim o consistență a compozitiei puțin mai groasă ca cea a clătitelor. Într-o farfurie plată punem pezmetul, pătrunjelul, puțină sare și  piper, amestecăm bine. Încingem ulei într-o tigaie. Trecem bucățile de pui prin ou, apoi prin pezmet și mai apoi în uleiul încins. Le vom prăji pe foc mediu, pe o parte bine, abia apoi le întoarcem, dacă e necesar le mai întoarcem odată.  Nu umplem prea tare cratița cu bucăți de carne, va scădea prea tare temperatura la ulei. Eu am pus 4 deoadată. Repetam procedura până le prăjim pe toate. Le vom scoate pe o farfurie cu un servet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Poftă buna !

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️:


Mai multe retete:

Pilaf de orez cu carne de porc
Pilaf cu carne de porc este o reteta savuroasa si usor de preparat, ideala pentru o masa de familie. Carnea de porc este rumenita la inceput, iar legumele precum ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul sunt gatite impreuna pentru a dezvolta arome intense care se infuzeaza in orezul fiert. Este un
Pilaf de orez cu carne de pui
Pilaf de orez cu carne de pui este un preparat care poate fi personalizat in functie de gusturile fiecaruia si de ingredientele pe care le aveti la indemana. Cu doar cateva legume si orez, veti obtine un fel de mancare complet, in care carnea de pui adauga un gust suculent
Chiftele din carne de porc
Chiftelele din carne de porc pot fi gasite pe orice masa festiva sau platouri cu aperitive, fiind extrem de iubite de noi toti. Acestea putand fi servite atat calde cat si reci. Cu totii adoram niste chiftele rumene la exterior, dar totodata moi la interior, iar responsabil pentru interiorul lor
Ciorba de Perisoare
Ciorba de perisoare este atat de populara si totusi se face in foarte multe feluri, dupa cum zice un proverb popular, “cate bordeie atatea obiceie”. Daca cumva ati crede ca doar la noi se face aceasta ciorba, va inselati, ea poate fi gasita si la vecini nostrii ucrainieni, bulgari sau