Snitele de pui
Snitelurile de pui crocante sunt o delicioasă încântare pentru papilele gustative, gata să ofere o experiență culinară savuroasă. În această rețetă simplă, pieptul de pui este transformat în bucatele suculente, bătute ușor pentru a le păstra textura și umiditatea. Fiecare snitel de pui reprezintă o simfonie de arome și texturi, un prilej de a te bucura de o masă savuroasă.
Ingrediente 👇🔽:
- 500g piept de pui
- 3 ouă, sare, piper
- paprika
- 1 linguriță pătrunjel uscat
- 250g pezmet
- 3 linguri făină
Mod de preparare 👇:
feliem pieptul de pui, eu îl am gata bucăți, așa voi trece direct să îl bat. Batem ușor pieptul de pui( eu prefer așa, nu foarte subțire). Condimentăm pe ambele părți cu puțina sare, piper și paprika. Vom condimenta puțin deoarece vom condimenta și compoziția de ouă si pezmetul. Într-un bol batem ouăle cu 1/3 linguriță sare, 1/4 linguriță piper și 1/4 linguriță paprika. Adăugăm făină peste ouă, amestecăm bine, apoi adăugăm și puțină apă și batem până nu sunt cocoloașe. Dorim o consistență a compozitiei puțin mai groasă ca cea a clătitelor. Într-o farfurie plată punem pezmetul, pătrunjelul, puțină sare și piper, amestecăm bine. Încingem ulei într-o tigaie. Trecem bucățile de pui prin ou, apoi prin pezmet și mai apoi în uleiul încins. Le vom prăji pe foc mediu, pe o parte bine, abia apoi le întoarcem, dacă e necesar le mai întoarcem odată. Nu umplem prea tare cratița cu bucăți de carne, va scădea prea tare temperatura la ulei. Eu am pus 4 deoadată. Repetam procedura până le prăjim pe toate. Le vom scoate pe o farfurie cu un servet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Poftă buna !