Snitele de pui in crusta de pesmet

Ingrediente 👇🔽:
- 500g piept de pui
- 3 ouă
- sare
- piper
- paprika
- 1 linguriță pătrunjel uscat
- 250g pezmet
- 3 linguri făină
Mod de preparare 👇:
- Feliem pieptul de pui, eu îl am gata bucăți, așa voi trece direct să îl bat. Batem ușor pieptul de pui( eu prefer așa, nu foarte subțire).
- Condimentăm pe ambele părți cu puțina sare, piper și paprika. Vom condimenta puțin deoarece vom condimenta și compoziția de ouă si pezmetul.
- Într-un bol batem ouăle cu 1/3 linguriță sare, 1/4 linguriță piper și 1/4 linguriță paprika. Adăugăm făină peste ouă, amestecăm bine, apoi adăugăm și puțină apă și batem până nu sunt cocoloașe. Dorim o consistență a compozitiei puțin mai groasă ca cea a clătitelor. Într-o farfurie plată punem pezmetul, pătrunjelul, puțină sare și piper, amestecăm bine.
- Încingem ulei într-o tigaie. Trecem bucățile de pui prin ou, apoi prin pezmet și mai apoi în uleiul încins.
- Le vom prăji pe foc mediu, pe o parte bine, abia apoi le întoarcem, dacă e necesar le mai întoarcem odată. Nu umplem prea tare cratița cu bucăți de carne, va scădea prea tare temperatura la ulei. Eu am pus 4 deoadată. Repetam procedura până le prăjim pe toate.
- Le vom scoate pe o farfurie cu un servet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Poftă buna !