Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu un desert atât de cunoscut și atât de iubit de noi toți. Se pregătește în multe moduri : se pune albusul de ou, altii nu il pun. Unii freacă gălbenușul cu zahăr pe baie de abur, în alte rețete nu. Oricum am alege să il facem este gustos și  bun.  De-a lungul anilor am încercat multe rețete iar cea pe care vă las mai jos este cea care imi place cel mai mult și iese perfect de fiecare dată. Aveti nevoie de urmatoarele

Ingrediente 👇:

  • piscoturi
  • 300ml cafea expreso proaspat făcută
  • 1 linguriță esenta de rom/lichior de cafea( noi nu punem alcool deoarece mănâncă și copiii)
  • 2 lingurițe esenta de vabilie
  • 120g zahar+ 1 linguriță zahăr
  • 450g marscapone, 5 gălbenușuri
  • 250ml smântână lichidă.

Modul de preparare👇:

Cafeaua o punem într-un vas în care putem sa introducem piscoturile cu ușurință. In cafea pune, 1 linguriță zahăr, 1 lingurita esență de rom( eu nu am pus lichior deoarece mănâncă și copiii)și una de vanilie și amestecăm bine. Lăsăm să se răcească. Pregătim crema: gălbenușurile împreună cu zahărul le punem într-un bol pe baie de abur pentru a topii zahărul. Când e topit o luăm de pe foc. Apoi amestecăm gălbenușurile cu mascarponele și o linguriță de esență de vanilie.Separat batem smântâna  lichidă . Apoi amestecam crema de marscapone cu frisca. într-o tava dreptunghiulara punem un prim strat de piscoturi înmuiate în cafea. Turnăm jumătate de cremă peste piscoturi. Apoi mai punem un strat de pișcoturi înmuiate in cafea și al doilea strat de crema. Nivalam ușor si presărăm din belșug cacao. Gata! atât de simplu. La frigider pentru minim 6 ore dar cel mai bine peste noapte. absolut felucios va fi !

Reteta video pas cu pas o gasiti  mai jos⬇️: